De kracht van Creativiteit

Bijgewerkt: apr 27

Er is kracht in creativiteit. Creativiteit brengt boordevol voordelen met zich mee. Het helpt bijvoorbeeld in het omgaan met angst- en stressklachten en kan je eigenwaarde boosten. Ben jij benieuwd wat creativiteit inhoudt en wat dit kan betekenen voor jou, lees dan snel verder!


Wat is creativiteit

Als je aan creativiteit denkt, denk je misschien aan alle creatieve uitingsvormen die je maar kunt bedenken. Schilderen, tekenen, schrijven, zingen, acteren, dansen, breien etc. etc.

Creativiteit is nog zo véél meer dan datgene wat jij kan zien of kan horen. Creativiteit begint al daarvoor... Creativiteit begint al voordat een manager een oplossing aankaart. Het begint al voordat een kunstenaar maar één penseelstreep op het canvas heeft staan.

Creativiteit is namelijk dit:

- Het beginnen aan iets nieuws

- Het bedenken hoe je het gaat aanpakken

- Het niet weten hoe het precies zal verlopen

- Het oplossen en opnieuw bedenken van mogelijkheden (ook als je vastloopt).

Iedereen kan dus creatief zijn! Ook als je je niet artistiek voelt of je je niet als kunstenaar beschouwt kan jij creatief zijn. Of je nu arts, jurist, tuinder, politicus of verkoopmedewerker bent. Ik geloof dat in ieder van ons creativiteit schuilt.


" Creatieve uitingsvormen kunnen jou helpen om creatiever te worden! "


De positieve effecten van creativiteit


Creatief bezig zijn kan stress en angst verminderen

Misschien herken je het wel en ervaar je ook dat stress 'een killer' is voor creativiteit. Het is namelijk zo dat je hersenen reageren op stresshormonen. Met je handen bezig zijn en creatieve dingen ondernemen zorgt ervoor dat je geest rustiger wordt en de stresscyclus wordt doorbroken.


Meer grip ervaren op je emoties

Door bezig te zijn met je handen of door te zingen activeer jij verschillende hersengebieden. Een van die hersengebieden heeft een controlerende werking op een gebied in je hersenen die betrokken is bij emoties.


Creativiteit boost je zelfvertrouwen

Door creativiteit maak jij iets uit het niets. Je geeft vorm aan wat jij in gedachten had. Juist door iets af te maken, heb jij al een doel behaald.
Hoe verder?

Heb jij al een idee? Sta jij al te popelen om te beginnen? Just do it! Ik hoor graag jouw creatieve verhaal!


Ook ga ik in de komende weken een aantal creatieve opdrachten posten die jou op weg kunnen helpen.9 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven