The Power of Giving

Bijgewerkt: 5 mei 2020

Koning Willem-Alexander zei 'Laten we samen zorgen dat niemand zich in de steek gelaten voelt.' Met andere woorden laten wij naar elkaar omzien. Laten wij aardig zijn voor een ander. En jazeker met creativiteit kunnen wij daar zeker een steentje in bijdragen!Kan jij nog herinneren wanneer jij voor het laatst iets ontving van een ander? Weet je nog hoe dat voor jou aanvoelde? Pas geleden werd ik zelf verrast met een pannenkoeken ontbijt. Ik werd daar zo door verrast en ik vond het zo attent. Die hele dag kon voor mij niet meer stuk. Dagen later kijk ik daar nog dankbaar op terug!


Ik vind het heerlijk om verrast te worden en de liefde van anderen te ervaren door juist de kleine dingen. Het ontvangen van een kaartje of van mijn lievelingsnootjes. Vooral nu in deze tijden waar het moeilijker is om al je vrienden, familieleden, buren of collega's te zien. Nu hebben wij de nabijheid en betrokkenheid van anderen nodig. Ik ben zeker van plan om anderen een hart onder de riem te steken! Ik hoop jij ook!


Laat je creativiteit stromen

Laten we creatief na gaan denken! Aan wie kan ik wat geven en wat zal ik dan aan deze persoon geven? Je buurman of buurvrouw, of misschien de cassière bij de supermarkt, of een vriend die ver weg woont, of je ouders. Misschien heb je de laatste periode wel een bepaald persoon in je gedachten gekregen en wil je eigenlijk nog iets voor diegene doen. Grijp je kans!


Wat jij wilt geven is helemaal aan jou! Je kunt zo creatief zijn als je zelf wilt. Een bloemetje geven, een chocoladereep, een geschreven brief of gedicht, een handgemaakte kaartje, een schilderijtje die je zelf hebt geschilderd, of misschien wil je juist aanbieden om iets voor de ander te doen! Of misschien heb jij nog wel een passender idee!


Geven een Wondermiddel tegen Stress?

Dat het leuk is om een ander wat te geven is zeker waar, maar is het ook een wondermiddel? En is het een wondermiddel tegen stress? Drie onderzoekers hebben hun krachten gebundeld en zij onderzochten de relatie tussen pro-sociaal gedrag, o.a. anderen helpen, en stress. Zij zagen in de resultaten dat pro-sociaal gedrag stress kan verlagen. Sommige mensen zijn van nature al heel vrijgevend van aard en sommigen minder. Het onderzoek toonde aan dat je niet de beste gever van de wereld hoeft te zijn om stress te verlagen. Zij gaven aan dat het net ietsje meer geven dan je normaal gesproken zou doen al stress kan verlagen.''You can only give what you allow yourself to receive,

You can only receive what you are willing to give''

Wil jij je ervaring delen? Ik hoor graag jouw ervaring!


25 keer bekeken0 reacties